Web Analytics Made Easy - Statcounter

«زکریا یاپیجی اوغلو» رئیس حزب مطالبه آزاد (هدی پار) در مصاحبه با خبرگزاری تسنیم درباره مشکلات مردم مسلمان کُرد ساکن ترکیه و کشورهای همسایه و راه‌حل آن و تحولات منطقه به سؤالات پاسخ داد و نکات قابل‌تأملی مطرح کرد. آفتاب‌‌نیوز : «زکریا یاپیجی اوغلو» رئیس حزب مطالبه آزاد (هدی پار) درباره مشکلات مردم مسلمان کُرد ساکن ترکیه و کشورهای همسایه و راه‌حل آن و تحولات منطقه به سؤالات پاسخ داد و نکات قابل‌ تأملی مطرح کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در ابتدا مشکلات و بحران‌هایی را که مردم مسلمان کُرد در منطقه شرق و جنوب شرقی ترکیه با آن مواجه هستند، مطرح و ارزیابی خودتان در این خصوص را بیان کنید.
یاپیجی اوغلو: کُردهای ترکیه علاوه بر مشکلاتی که قومیت‌های دیگر با آن روبه‌رو هستند، به‌خاطر کُرد بودنشان با مشکلات دیگری هم مواجه هستند. یک سری از این مشکلات به‌خاطر سیستم حکومتی به وجود آمده‌ است. سیستم موجود حکومتی بر دو اصل پایه‌گذاری شده است: لائیسم و ترک‌گرایی. لائیسم باعث ظلم به همه مسلمانان و قومیت‌های ترکیه از جمله کُردها شده است و ترک‌گرایی و یا سیاست تُرک‌سازی باعث شده کُردها مورد ظلم قرار بگیرند. بر اثر اعمال این سیاست‌ها، گروه‌های ماتریالیستی به اسم دفاع از حقوق کُردها به وجود آمدند که خود آن‌ها مشکلات و ظلم‌های دیگری بر سر مردم کُرد به وجود آوردند و مردم مسلمان کُرد میان منگنه آن‌ها قرار گرفتند. اساسی‌ترین حقوق آن‌ها به بده‌بستان در مذاکرات تبدیل شد، تلاش کردند تا جوانان کُرد را از اسلام دور کنند و متأسفانه تا حدودی هم موفق شدند.
شما به‌‌عنوان رئیس یک حزب سیاسی، چه برنامه‌ای برای حل مشکلاتی که مطرح کردید دارید؟
یاپیجی اوغلو: راه‌حلمشکلات اساسی در قالب برنامه‌های حزب مطالبه آزاد نوشته شده است. در ابتدا دولت ترکیه بایستی به‌نمایندگی از حکومت، به‌خاطر ظلم‌هایی که تا به امروز به مردم کُرد شده به‌‌صورت رسمی عذرخواهی کند. دادن هویت ترکی برای هر کسی که شهروند جمهوری ترکیه محسوب می‌شود و ترک نیست متوقف شود. سیاست به حاشیه راندن قومیت‌های غیرترک در قالب پارادایم دولت ــ ملت متوقف شود. با اساس قرار دادن برادری اسلامی، عدالت برپا شود. برادری با حرف نمی‌شود بلکه با به‌جا آوردن حق یکدیگر ایجاد می‌شود. زبان کُردی به‌‌عنوان زبان رسمی مورد پذیرش قرار بگیرد. برای شهروندانی که زبان مادری آن‌ها ترکی نیست، حق آموزش به‌زبان مادری داده شود.
سوءاستفاده قدرت‌های خارجی از کُردهای مسلمان علیه ترکیه را تا چه‌اندازه درست می‌دانید؟ در این خصوص جوامع مدنی و رهبران آن‌ها و سیاستمداران چه حساسیتی نشان می‌دهند؟
یاپیجی اوغلو: این سؤال اشکال دارد. هیچ‌کسی نمی‌تواند از مردم مسلمان کُرد علیه دیگر مسلمانان سوءاستفاده کند. گروهی که خود را آلت دست سیاست‌های امپریالیسم قرار می‌دهد دغدغه وحدت امت و برادری مسلمانان را ندارد. این تیپ گروه‌ها در هر قومیتی پیدا می‌شوند. عالمان و رهبرانی که اسلام را اساس اندیشه و عمل خود قرار داده‌اند بر همکاری و همبستگی در چارچوب برادری اسلامی دعوت می‌کنند. زمینه پویایی و بقای جامعه ناشی از همین تلاش‌ها و دعوت‌هاست.
مشکلات امت اسلامی بدون دخالت دادن دولت‌های امپریالیست، توسط خود مسلمانان باید حل شود. اگر راه‌حل‌های ارائه‌شده نه بر اساس منافع ملی بلکه بر اساس عدالت اسلامی ارائه شود باعث تقویت برادری می‌شود، مشکلات حل می‌شود و امپریالیسم مجال دخالت و نفوذ میان امت اسلامی را نخواهد داشت، به‌‌عنوان حزب مطالبه آزاد (هدی پار) بر این اصول تأکید کردیم و از این به بعد نیز آن را مطالبه خواهیم کرد.
 آیا فکر نمی‌کنید که قدرت‌های خارجی از مردم مسلمان کُرد علیه ترکیه استفاده می‌کنند؟ آیا فکر نمی‌کنید که اسرائیل، آمریکا و قدرت‌های غربی قصد داشتند از طریق کردهای منطقه و با استفاده از رفراندوم جدایی اقلیم کردستان، در عراق، سوریه، ترکیه و حتی ایران گسل‌های قومیتی ایجاد کنند؟ در این خصوص مردم مسلمان کُرد چه هوشیاری‌هایی باید داشته باشند؟
یاپیجی اوغلو: امپریالیسم و صهیونیسم تمام تلاش‌های خود را برای دشمن کردن ملت‌ها نسبت به یکدیگر انجام می‌دهند. این سیاست کثیف را به‌‌صورت ویژه بین ملت‌های مسلمان انجام می‌دهند. انجام این اقدامات ناشی از طبیعت آن‌هاست. در این شرایط اگر کشورهایی که شما نام بردید و ملت‌های مسلمان با آگاهی و درایت حرکت کنند و در چارچوب برادری اسلامی و حکمیت قرآن کریم مشکلات داخلی خود را حل کنند، بهانه دخالت مستکبران بین ملت‌های اسلامی و هوی و هوس‌هایشان در این خصوص را از بین می‌برند.
یکی از مسئولان اسرائیل در مورد عراق گفته است، «چه خوب می‌شود که در این کشور یک اسرائیل مسلمان ایجاد شود»، شما به‌‌عنوان عضوی از جامعه کُرد و رئیس یک حزب سیاسی با این اظهارات چگونه برخورد کردید و به‌نظرتان چرا رهبران و بزرگان این جامعه در این مورد واکنش نشان ندادند؟
یاپیجی اوغلو: ما تنها حزب سیاسی میان امت هستیم که موجودیت اسرائیل را به‌رسمیت نمی‌شناسیم، به همین خاطر سخنان صهیونیست‌ها برای ما هیچ ارزشی ندارد. کسانی باید خود را بازخواست کنند که مردم مسلمان کُرد و مستضعف را به وضعیتی دچار کردند که دست یاری به‌‌سوی صهیونیست‌ها دراز کنند.
از رفراندوم جدایی اقلیم کردستان عراق در درجه اول اسرائیل و در درجه دوم آمریکا، انگلیس و غربی‌ها حمایت کردند. نظر شما در این خصوص چیست؟
یاپیجی اوغلو: ما اظهارات رسمی را اساس قرار می‌دهیم. فقط صهیونیست‌ها از این رفراندوم حمایت کردند که این حمایت را به‌خاطر اهداف شیطانی و صهیونیستی خود انجام دادند، یعنی به‌خاطر منافع کُردها حمایت نکردند بلکه این کار را برای سایه انداختن بر حقوق انسانی و اسلامی کُردها از روی قصد انجام دادند.
آیا شما مسعود بارزانی را به‌‌عنوان نماینده کُردهای منطقه می‌دانید؟ جامعه کُرد چه واکنشی در برابر بارزانی باید داشته باشد؟ نظر شما در مورد او چیست؟
 یاپیجی اوغلو: هیچ کس به‌تنهایی نمی‌تواند نماینده مردم کُرد باشد، اما مسعود بارزانی متعلق به خاندانی است که یک قرن در صحنه سیاسی کردستان عراق جدال کرده‌اند و رهبری است که به‌واسطه آرای مردم انتخاب شده است. به‌غیر از گروه‌هایی که از نظر ایدئولوژی و رقابت‌های سیاسی با وی مخالف هستند، بخش مهمی از مردم کُرد وی را قبول دارند، از طرف دیگر علاوه بر کشورهای منطقه، دیگر کشورها هم بارزانی را به‌‌عنوان رئیس اقلیم کُردستان عراق به‌رسمیت می‌شناسند.
چرا مردمان این جغرافیا به‌‌جای اینکه در یک وحدت و یکپارچگی کنار یکدیگر زندگی کنند، برای حق و حقوق خود از بیگانگان مدد می‌طلبند؟ این مسئله را هم از نظر انسانی و اسلامی و هم از نظر واقعیت‌های منطقه‌ای چگونه ارزیابی می‌کنید؟
یاپیجی اوغلو: بین ترکیه به‌‌عنوان یک کشور اسلامی و گرجستان به‌‌عنوان یک کشور غیراسلامی رفت‌وآمد بدون پاسپورت و با کارت شناسایی امکان‌پذیر است، اما در مرزهای ترکیه با عراق و ترکیه با ایران صدها کیلومتر دیوار حائل ساخته شده است. بین ملت‌هایی که از نظر دینی و فرهنگی وحدت دارند دیوار کشیده می‌شود. اگر کشورهای اسلامی، اتحادیه‌ای مثل اتحادیه اروپا تشکیل می‌دادند، دیگر لازم نبود که در مورد این مشکلات صحبت کنیم. متأسفانه مرزهای کشورهای منطقه توسط انگلیس تعیین شده و این مرزها به‌‌عنوان مرزهای ملی و مقدس قرار داده شده است و حقوق انسانی و اسلامی ملت‌ها در این خصوص نادیده گرفته شد. این مرزهای به‌اصطلاح مقدس توسط امپریالیسم کشیده شده و یک نقشه شیطانی بود تا مسلمانان را از هم جدا کنند و آن‌ها را دائماً در بحران و اختلاف قرار دهند.
آیت‌الله سیستانی به‌‌عنوان مرجع بزرگ عراق در مورد رفراندوم جدایی اقلیم کردستان بیانیه صادر کرد و از یک طرف بر حفظ تمامیت ارضی عراق تأکید کرد و از طرف دیگر اعلام کرد که حق و حقوق مردم مسلمان کُرد بایستی از طریق مذاکره حل‌وفصل شود، این اظهارات را چگونه ارزیابی می‌کنید؟
یاپیجی اوغلو: اظهارات آیت‌الله سیستانی را مثبت و سازنده می‌دانیم. توصیه ما این است که بحران کردستان عراق با میانجیگری آیت‌الله سیستانی و با رعایت چارچوب‌های اسلامیاز طریق مذاکره حل‌وفصل شود.

منبع: آفتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۲۲۶۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دفاع دانشجویان غیر مسلمان از مردم مظلوم فلسطین بازتاب نامه‌‌های مقام معظم رهبری است

به گزارش خبرنگار حوزه استان های خبرگزاری تقریب، آیت‌الله مصطفی محامی در خطبه‌های نمازجمعه این هفته زاهدان گفت: یکی از راه‌های تحصیل تقوای الهی تلاش برای ارتقا علمی، فرهنگی و رشد اقتصادی جامعه اسلامی است.

امام جمعه زاهدان ضمن تسلیت ۲۵ شوال، سالروز شهادت امام جعفر صادق(ع) عنوان کرد: امام صادق(ع) نمونه انسان کامل، پیشتاز، پیش‌رو و یک نمونه عالی برای بندگی صالح و شایسته خدا بود که دوست و دشمن به عبادت، زهد، علم، اخلاق، عرفان و معنویت ایشان شهادت دادند.

وی گفت: به واسطه اینکه سن امام صادق(ع) بیشتر از سایر ائمه بود به نام شیخ‌الائمه شناخته می‌شون؛ ایشان در سن۳۱ سالگی به امامت رسیدند و ۳۴ سال امامت داشتند و در سن ۶۵ سالگی به دست منصور دوانیقی به شهادت رسیدند.

آیت‌الله محامی اظهار داشت: امام صادق(ع) یک الگو برای وحدت و تعامل با مذاهب اسلامی بودند و محافل درس ایشان محل حضور علما، بزرگان و حتی ائمه مذاهب مخالف بود و خیلی‌ها به شاگردی ایشان افتخار می‌کردند و امام در اواخر دوره بنی امیه و اوایل دوره بنی عباس توانستند در ادامه نهضت امام باقر(ع) یک نهضت علمی و فرهنگی راه بیندازند و معارف اسلام ناب را ارائه کردند و لذا اکنون بیش از صد هزار حدیث به دست ما رسیده و البته خیلی از منابع از دست ما رفته و این نشان دهنده عطمت حرکت بزرگ امام صادق(ع) و فرصت شناسی ایشان است.

وی گفت: ما باید از امام صادق(ع) درس بگیریم و در جهت تقویت وحدت، اتحاد و انسجام امت اسلامی و نیز تقویت مکتب اهل بیت(ع) و ترویج معارف مکتب اهل بیت(ع) با فرستادن فرزندان مستعد خود به حوزه‌های علمیه تلاش کنیم تا با معارف اسلام آشنا و در برابر هجوم دشمنان از اسلام ناب دفاع کنند و مبلغ شایسته‌ای باشند.

نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان ضمن گرامیداشت سالروز شهادت شهید آیت‌الله مرتضی مطهری و تبریک روز معلم با اشاره به عملیات وعده صادق عنوان داشت: عملیات وعده صادق نقطه عطفی در تاریخ انقلاب اسلامی و جبهه مقاومت بود و ایران اسلامی توان نظامی، دفاعی، علمی و اطلاعاتی خود را به رخ دشمنان جهان اسلام کشید و با اقتدار کامل این عملیات را انجام داد و دل مسلمانان و آزادی خواهان جهان را شاد کرد.

وی افزود: نکته اینجاست که اگر فکر جوان ایرانی به کار بیفتد و به میدان بیاید می‌تواند افتخار بیافریند و در صنعت نظامی، دفاعی، هوا و فضا و انرژی هسته‌ای این توان را مشاهده کردیم و حالا همین فکر در عرصه اقتصادی هم می‌تواند حضور یابد و وضعیت اقتصادی کشور را بهبود ببخشد و چرا از این توان به درستی استفاده نمی شود.

وی گفت: علیرغم تاکید مقام معظم بر حضور مردم و جوانان در فعالیت‌های اقتصادی اما کمتر به این توصیه توجه می‌شود و امسال تحت عنوان جهش تولید با مشارکت مردم نامگذاري شده و مهم است که مسئولان بزرگوار باید برای حضور مردم در عرصه اقتصاد برنامه ریزی کنند.

امام جمعه زاهدان افزود: فعالیت‌هایی انجام شده اما نیاز به مراتب بیشتر است و البته توان مردم و جوانان هم بیش از این‌هاست و باید از این توان استفاده شود و فارغ از آمارهای خوبی که مسئولان و دولت‌های مختلف ارائه می‌کنند مردم منتظر دیدن نتیجه این آمارها در سر سفره زندگی و معیشت خود هستند.

نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان بیان داشت: در عرصه بین‌المللی همان گونه که مقام معظم رهبری فرمودند جریان فلسطین و غزه در صدر اخبار است خصوصا در این روزها که دانشجویان و دانشگاهیان آمریکا و اروپا هم به طرفداری از مردم غزه به میدان آمده اند و علیه رژیم غاصب صهیونیستی شعار می‌دهند و می‌بینیم که چه برخوردهایی با آن‌ها ‌می‌شود.

وی به بیان یک نکته پرداخت و گفت: در سال‌های گذشته و زمانی که بلوک شرق و اتحاد جماهیر شوروی هنوز وجود داشت امام خمینی(ره) به رهبر آن‌ها گورباچف نامه نوشته و او را به اسلام دعوت کردند و فرمودند جمعی از دانشمندان خود را بفرستید تا درس بخوانند و با اسلام آشنا شوند و با بینش دقیق و نگاه نافذ که از آن برخوردار بودند عنوان کردند که زین پس باید کمونیسم را در موزه‌های تاریخ پیدا کنید و آن‌ها توجهی نکردند و پس از مدتی اتحاد جماهیر شوروی فرو ریخت.

امام جمعه زاهدان تصریح کرد: مقام معظم رهبری نیز در بهمن‌ماه سال۱۳۹۳ به دانشجویان اروپایی و آمریکایی نامه‌ای نوشته و از آن‌ها خواستند که از بزرگان خود دلیل اسلام ستیزی را سؤال کنند و آن‌ها را به تحقیق در خصوص اسلام و آشنایی با معارف و ارزش‌های اسلامی توصیه کردند و بعد از عملیات‌های تروریستی که در کشورهای اروپایی رخ داد و آن را به نام مسلمانان افراطی گذاشتند و در آذرماه ۱۳۹۴ مجددا مقام معظم رهبری به دانشجویان اروپا و آمریکا نامه نوشتند و مطرح کردند که تروریسم با هیچ یک از تعالیم دینی به خصوص اسلام سازگاری ندارد. تروریسم درد مشترک ماست و به ناامنی‌های کشورهای منطقه و حمایت و پشتیبانی آمریکا و کشورهای غربی از گروه‌های تروریستی اشاره کردند و مجددا آن‌ها را به آشنایی مستقیم و بیشتر با اسلام دعوت کردند.

آیت‌الله محامی اظهار داشت: بازتاب این بیانات و سایر فعالیت‌های فرهنگی انقلاب اسلامی را امروز مشاهده می‌کنیم از جمله رواج حجاب اسلامی در بین مسلمانان کشورهای مختلف چه کشورهایی که حکومت اسلامی دارند و چه کشورهایی که حکومت اسلامی ندارند و حجاب به عنوان پوشش زن مسلمان رواج یافته و این دشمنان اسلام را نگران کرده و دومی هم حرکت دانشجویان برای دفاع از مردم مظلوم فلسطین و غزه است آن هم دانشجویانی که مسلمان نیستند و چه بسا این حرکت بازتاب همان نامه‌ها باشد و نشان دهنده این است که حرف حق جای خود را باز خواهد کرد و راه خود را پیش خواهد برد.

نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان گفت: حرف حق و سخن با منطق در دل‌ها اثر می‌کند و اگر سخن مقام معظم رهبری در عمق جان دانشجویان مسلمان و غیر مسلمان آمریکا و اروپا تأثیر می‌گذارد نمی‌تواند در دل دانشجویان خود ما در ایران تأثیرگذار باشد.

وی ادامه داد: مقام معظم رهبری به طور مکرر به ارتباط گیری با دانشجویان توصیه کردند و سؤال این است که ما جامعه روحانیت و مسئولان فرهنگی چه مقدار به دستور و تأکید ایشان عمل کرده‌ایم و چه مقدار با قشر دانشجو و دانش‌آموز ارتباط ایجاد کرده‌ایم و نتیجه آن را باید در دانشگاه ببنیم.

وی گفت: آیا هیجانی که در دفاع از فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا و اروپا وجود دارد در میان دانشجویان داخل کشور هم مشاهده می‌کنیم؟ و اینکه در یک دانشگاه اروپایی و آمريکايی یک زن پای حجاب خود ایستاده و مقاومت می‌کند آیا چنین پوششی را ما در دانشگاهای خود مشاهده می‌کنیم؟ و اگر این طور نیست باید جوابی برای آن پیدا کنیم.

امام جمعه زاهدان افزود: این نشان دهنده کم کاری ماست و یک جهت کار این است که ما نسبت به کشورهای دیگر دستمان نمی رسد جز تمرکز روی منطق و بیان حرف حق اما در کشور خودمان می‌گوییم زور دست خود ماست و توجه نمی‌کنیم که کار فرهنگی با زور، قدرت و بخشنامه اجرا نمی‌شود.

وی ادامه داد: مقام معظم رهبری در جلسه با معلمان فرمودند باید تلاش کنید تا دانش آموزان عقلانیتی که پشت تصمیم های نظام جمهوری اسلامی هست را درک کنند اما ما در این جهت کمتر کار کرده‌ایم در حالی که اگر دانش‌آموز و دانشجوی ما این منطق را درک کنند قشر زیادی آن را خواهند پذیرفت و افراد محدودی هستند که برای دشمن مزدوری می‌کنند و عموم فرزندان خود ما هستند و ما باید به دل این‌ها حرف بزنیم که کمتر صورت گرفته است.

امام جمعه زاهدان تصریح کرد: برای مثال حجاب حکم شرعی، قانون و الزام قانونی دارد و باید پیگیری شود اما قبل، هنگام و پس از پیگیری برای اجرای قانون باید کار فرهنگی و اقناع عمومی صورت گیرد و با عقلانیت همراه باشد در غیر این صورت همان گونه که رضا شاه با زور نتوانست حجاب از سر مردم بردارد با زور هم نمی‌توان حجاب سر مردم کرد مگر اینکه خود او آن را بپذیرد و قبول کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خجالت بکشید!
  • چالهان اوغلو یکی از بهترین‌های جهان است
  • شکاف‌ها و دوگانگی‌های مذهبی، ممنوع!
  • نماینده آیت الله سیستانی در ترکیه؛ تأکید بر وحدت و گفت و گوی دینی و نقش مثبت رهبران مذهبی / آینده شیعیان ترکیه، روشن است
  • امیرعبداللهیان: باید رژیم اشغالگر آپارتاید اسرائیل را متوقف کنیم/ نحوه برخورد دولت‌های مسلمان با بحران غزه در تاریخ ثبت و ضبط خواهد شد/ دیدار گسترده وزیر خارجه با مقامات ارشد کشورهای اسلامی
  • امیرعبداللهیان: باید رژیم اشغالگر آپارتاید اسرائیل را متوقف کنیم/ نحوه برخورد دولت‌های مسلمان با بحران غزه در تاریخ ثبت و ضبط خواهد شد
  • امیرعبداللهیان: نقش‌آفرینی دولت‌های مسلمان در بحران غزه در تاریخ ثبت می‌شود
  • رهبر حزب سعادت ترکیه از سمت خود کناره گیری می‌کند
  • دفاع دانشجویان غیر مسلمان از مردم مظلوم فلسطین بازتاب نامه‌‌های مقام معظم رهبری است
  • دفاع دانشجویان غیر مسلمان از مردم مظلوم فلسطین و غزه بازتاب نامه‌های مقام معظم رهبری است